Kylling saltimbocca med dampede forårsløg og hvid urtesauce

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Saftig kylling pakket ind i salvieblade og parmaskinke. Det er hverdagsluksus på en tallerken. Den traditionelle opbagte hvide sauce er en solid kaloriebombe, men denne version er lavet på skummetmælk og helt uden smør.

Ingredienser

Udstyr

otte tandstikkere

Sådan gør du

Del hvert kyllingestykke tværs igennem på den flade led, så du har 8 tynde fileter. Del hver skive parmaskinke i to. Læg 2 blade salvie på hvert stykke kylling, drys med salt og peber, og læg en skive parmaskinke over. Sæt det fast med en tandstikker. Steg kødet i olie på en pande med skinken nedad i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i ca. 5 minutter.
Pisk mel og ⅕ af mælken sammen i en gryde, til der ikke er flere klumper. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen. Kog blandingen op under konstant omrøring, til den tykner, og lad den småkoge i 5-8 minutter. Rør ofte, så saucen ikke brænder på i bunden. Spæd evt. op med lidt ekstra mælk, hvis saucen er for tyk.
Skyl og hak krydderurterne fint, og rør dem i. Pres saften af citronen.
Smag til med sennep, citronsaft, salt og hvid peber.
Rens forårsløgene, og kog dem i en gryde med vand og lidt salt i 1 minut.
Servér kylling saltimbocca med forårsløg og urtesauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar