Kylling saltimbocca med dampede forårsløg og hvid urtesauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Saftig kylling pakket ind i salvieblade og parmaskinke. Det er hverdagsluksus på en tallerken. Den traditionelle opbagte hvide sauce er en solid kaloriebombe, men denne version er lavet på skummetmælk og helt uden smør.
Ingredienser
Udstyr
otte tandstikkere
Sådan gør du
Del hvert kyllingestykke tværs igennem på den flade led, så du har 8 tynde fileter. Del hver skive parmaskinke i to. Læg 2 blade salvie på hvert stykke kylling, drys med salt og peber, og læg en skive parmaskinke over. Sæt det fast med en tandstikker. Steg kødet i olie på en pande med skinken nedad i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i ca. 5 minutter.
Pisk mel og ⅕ af mælken sammen i en gryde, til der ikke er flere klumper. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen. Kog blandingen op under konstant omrøring, til den tykner, og lad den småkoge i 5-8 minutter. Rør ofte, så saucen ikke brænder på i bunden. Spæd evt. op med lidt ekstra mælk, hvis saucen er for tyk.
Skyl og hak krydderurterne fint, og rør dem i. Pres saften af citronen.
Smag til med sennep, citronsaft, salt og hvid peber.
Rens forårsløgene, og kog dem i en gryde med vand og lidt salt i 1 minut.
Servér kylling saltimbocca med forårsløg og urtesauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk