Kylling piccata med ristede kartofler og broccoli

8. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Servér en italiensk klassiker af tynde stykker kylling paneret i parmesan sammen med en syrlig kaperssauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210° varmluft. Skyl kartoflerne, og skær dem i små tern a 1½ cm. Vend dem med halvdelen af olien, og krydr med salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Vend dem med resten af olien, og krydr med salt. Fordel broccolibuketterne på en anden bageplade med bagepapir.
Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde, og steg broccolibuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og godt ristede. Vend rundt i kartoflerne undervejs.
Flæk kyllingebrystfileterne på langs, så der bliver 6 stykker i alt, og bank dem let flade. Bland mel med friskrevet parmesan i en skål, og krydr med salt og peber. Vend kyllingestykkerne i blandingen.
Steg kyllingestykkerne i olie og smør på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af panden, og anret dem på et fad.
Afdryp kapersene. Skær citronen over, og pres saften ud på den varme pande, hæld bouillon på, og tilsæt smør. Bring blandingen i kog. Tilsæt kapers og skyllet og hakket persille (gem lidt til pynt),og varm det kort igennem. Hæld saucen over kyllingestykkerne på fadet, og drys med lidt ekstra persille.
Servér kylling piccata med ristede kartofler og broccoli, og riv lidt ekstra parmesan over retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar