Kylling og kartofler i fad med frisk kålsalat
28. februar 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kylling og kartofler i fad smager godt hele året rundt. Der skal snittes og skæres en hel del, men når det er klaret, kan du bare læne dig tilbage og glæde dig.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Smør et ovnfast fad med olie, og fordel kartoffelskiverne i et jævnt lag i fadet.
Del kyllingen i mindre stykker. Fordel kyllingestykkerne oven på kartoflerne i fadet.
Rør olie, sennep og honning sammen. Pensl kyllingestykkerne med blandingen. Drys friskhakket timian over kyllingen, og krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 35 minutter, eller til kylling og kartofler er sprøde, møre og gyldne.
Skyl og rib grønkål, og hak den fint. Skyl og hak julesalat og radicchio. Bland det hele i en skål.
Hak valnødder, og drys dem over salaten. Dryp med valnøddeolie og balsamicoglace. Krydr med salt og peber.
Tip!
Brug et mandolinjern til at skære kartoflerne i skiver. Så går det ekstra hurtigt!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk