Kylling og grøntsager i kokos-cognac-sauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Nem kyllingeret med grøntsager i en cremet kokos-cognac-sauce – velbekomme!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Skræl gulerødder, og skær dem i tynde skiver på skrå. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Rens og halver champignonerne. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.
Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Steg dem i olie i en wok ved høj varme i 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber.
Tilsæt kokosmælk, limesaft, chiliflager, soja, ketchup og cognac, og bring retten i kog.
Skru ned for varmen, læg låg på, og lad retten småkoge i 5 minutter.
Vend gulerødder, peberfrugt og champignoner i retten, og lad den småkoge i yderligere 5 minutter. Vend forårsløgene i retten til sidst. Smag til med salt, ketchup og evt. ekstra chiliflager, og sluk straks for varmen.
Server retten med kogte ris og limefrugter skåret i både.
Tip!
I stedet for en wok kan du bruge en dyb (sautere)pande.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk