Kylling med syltede citroner og pinjekerner

12. august 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med syltede citroner, har du noget til gode. De er en sand smagseksplosion, der sætter fut i alt fra kød og fisk til desserter og dressinger.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfad.
Skrab ”indmaden” ud af de syltede citroner med en ske, og hak skallen fint. Rør begge dele sammen med pinjekerner, sennepsfrø, olie, gurkemeje og fennikelfrø i en skål.
Hæld blandingen over kyllingelårene, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl og tør bønner og padronpebre, og lad dem stege sammen med kyllingen de sidste 10 minutter af stegetiden.
Tag kyllingen ud af ovnen, og dryp yoghurt over både kød og grøntsager. Drys med kørvel, og servér med brød og evt. en grøn salat.

Tip!

Syltede citroner kan købes hos velassorterede supermarkeder og etniske købmænd. Du kan også lave dine egne ved at skære citroner i halve og lægge dem i et sylteglas sammen med masser af salt. Lad blandingen trække i en måneds tid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar