Kylling med serranoskinke og quinoasalat
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Serranokylling med quinoasalat, der er smuk og mættende, og som også smager dejligt kold som frokost dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær blomkålshovedet ud i mindre buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålen gylden og sprød i ovnen i ca. 30 minutter.
Skyl quinoa, og kog den efter anvisningen på pakken.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og vikl 2 skiver serranoskinke omkring hver af dem.
Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen (sammen med blomkålen) i ca. 20 minutter ved 175°, eller indtil de er gennemstegte, og skinken er sprød.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til, så den er tilpas sød, sur, bitter og salt.
Skyl palmekål grundigt, og skær den i tynde strimler. Læg dem i en skål, dryp 2 spsk. af dressingen over, og massér dressingen ind i kålen, så bladene bliver bløde og lækre.
Snit rødkålen fint. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bland palmekål og rødkål og løg med quinoa og bagt blomkål.
Skær vindruerne i halve, og fordel dem over salaten sammen med mozzarellaen. Dryp resten af dressingen over salaten, og servér sammen med serranokylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk