Kylling med serranoskinke og bagt grønt
13. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det tager lidt tid at rengøre de knoldede jordskokker, men det er umagen værd.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub jordskokkerne godt, og skær dem i tykke skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Pil løgene, og skær dem i skiver.
Vend jordskokker, kartofler og løg med olie, og fordel dem i et ovnfad. Krydr med timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
Dup kyllingebrystfileterne tørre, og krydr dem med salt og peber. Smør lidt sennep på hvert stykke kylling, og svøb dem ind i serranoskinke.
Tag fadet ud af ovnen, og vend lidt rundt i grøntsagerne. Læg de svøbte kyllingebrystfileter oven på kartofler og jordskokker, og hæld bouillon i bunden af fadet.
Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er møre, og kødet er gennemtilberedt.
Servér evt. retten med en blandet salat.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk