Kylling med safranris
17. januar 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Safran er det gamle Persiens guld, og det kaster et gyldent skær over hele retten. Du KAN godt undvære de små parfumerede tråde, men hvis du sætter pris på hverdagsluksus, skal du unde dig selv et kvart gram af de flotte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelår i en bradepande. Pil løg og hvidløg, og skær dem i kvarte. Skyl tomaterne, og halvér dem.
Fordel løg, hvidløg og tomater over kyllingelårene, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kyllingelår og grøntsager i ovnen i 15 minutter.
Hæld ris, safran og vand i bradepanden, og fordel de grønne bønner over. Bag retten i endnu 25 minutter, til risene er møre, og drys med bredbladet persille umiddelbart inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk