Kylling med ris og bagte rodfrugter

Lækker risret med kylling og bagte rodfrugter. I Sydasien kaldes ris kogt i bouillon pilaf, og det giver risene den bedste smag. I denne opskrift tilsættes også kylling, som giver endnu mere smag og struktur.

Kylling med ris og bagte rodfrugter
0-30 min.

(0)

12. juli 2018 af Sandra PuglieseFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
rødløg
50 g
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
2 tsk.
kyllingebrystfilet
275 g
garam masala
2 spsk.
basmatiris (gerne fuldkorn)
75 g
hønsebouillon
3 dl
salt
peber
pastinakker og/eller persillerod
400 g
olivenolie
1 tsk.

Til servering

gulerødder
100 g
forårsløg
30 g
frisk mynte
1 håndfulde
græsk yoghurt 10 %
100 g

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Svits løg og hvidløg i olie i 3-4 minutter i en dyb pande ved lav varme.
Skær kyllingekødet i strimler, og steg det med løgene i et par minutter. Tilsæt garam masala og ris.
Hæld bouillon ved, og lad det småsimre, til risene er færdigkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, og smag til med salt og peber.
Skræl pastinakker/persillerødder, og skær dem i små tern. Bland olie med lidt vand, og vend rodfrugterne heri.
Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter.

Servering

Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler på langs. Del strimlerne i små stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
Vend de bagte rodfrugter med risretten lige inden servering. Pynt med gulerodsstrimler, forårsløg og hakket mynte, og top med yoghurt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'