Kylling med ris og bagte rodfrugter
12. juli 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Lækker risret med kylling og bagte rodfrugter. I Sydasien kaldes ris kogt i bouillon pilaf, og det giver risene den bedste smag. I denne opskrift tilsættes også kylling, som giver endnu mere smag og struktur.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Svits løg og hvidløg i olie i 3-4 minutter i en dyb pande ved lav varme.
Skær kyllingekødet i strimler, og steg det med løgene i et par minutter. Tilsæt garam masala og ris.
Hæld bouillon ved, og lad det småsimre, til risene er færdigkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, og smag til med salt og peber.
Skræl pastinakker/persillerødder, og skær dem i små tern. Bland olie med lidt vand, og vend rodfrugterne heri.
Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter.
Skræl gulerødder, og skær dem i tynde strimler på langs. Del strimlerne i små stave. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
Vend de bagte rodfrugter med risretten lige inden servering. Pynt med gulerodsstrimler, forårsløg og hakket mynte, og top med yoghurt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk