Kylling med ovnbagt fennikel
26. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Helstegt kylling er en god klassiker, der passer sig selv i ovnen, mens du har hænderne fri til at ordne andre ting. Servér kyllingen med ovnbagt fennikel til.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen, og pres saften af citronerne. Rør smørret sammen med citronskal og det meste af saften. Gem de pressede citroner.
Læg kyllingen på ryggen med bryståbningen ind mod dig selv. Før en finger ind mellem brystkød og skind, og løft forsigtigt skindet fri af kødet på hele kyllingen, uden at der går hul. Brug fingrene til at fordele citronsmørret mellem brystkød og skind.
Læg de pressede citroner ind i kyllingen, og krydr med salt og peber ind- og udvendigt. Gnid skindet på kyllingen med resten af citronsaften og olie.
Rens fennikler, og skær i kvarte på langs. Skær løg i kvarte med skal på. Læg fennikel, løg og hele hvidløg i et ovnfad. Dryp med olie, og krydr med salt.
Læg kyllingen i det ovnfaste fad oven på grøntsagerne, og steg retten i en 230° varm ovn i 1 time. Skru ned til 200° efter 15 minutter. Dryp stegeskyen over kyllingen undervejs.
Lad kyllingen hvile i 10 minutter. Hæld stegeskyen i en skål. Drys kyllingen med krydderurter, og servér med ovnbagt fennikel og fx ris eller kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk