Kylling med hasselbackkartofler og hvidvinssauce
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Der er ikke noget som ekstra sprøde hasselbackkartofler, som er gode til at suge ekstra sauce til sig!
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfast fad. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og placér dem rundt om kyllingen i fadet.
Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingen ind i blandingen, og hæld resten over kartoflerne. Hæld hvidvin og vand i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 1 time.
Hvis kyllingen når at blive gennemstegt før kartoflerne, kan du tage den ud, placere den under alufolie og give kartoflerne lidt ekstra tid (evt. med ovnens grillfunktion slået til).
Snit spidskål i tynde bånd. Skyl grønkål, og hak den fint. Pres den halve citron, så saften kan bruges. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene.
Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og æble i papirtynde skiver. Pil og hak rødløg fint. Bland det hele i en stor skål. Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over kålsalaten.
Anret kyllingen med kartofler på et serveringsfad. Hæld saften fra ovnfadet gennem en sigte og ned i en kasserolle. Tilsæt fløde, og lad saucen koge op. Smag den til, og servér straks sammen med kylling, kartofler og salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk