Kylling med grøn salsa, små kartofler og stegt fennikel
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
En sprød og syrlig salsa i lysegrønne farver passer perfekt til både den stegte kylling og de små kogte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 10 minutter, til de er møre.
Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en pande. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen, og lad kyllingefileterne simre ca. 5 minutter på hver side.
Skræl glaskålen, og skær den i små tern. Skær blomkål og agurk i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint. Rens sommerløgene, og skær dem i tynde skiver.
Rør olie og citronsaft sammen i en stor skål, vend alle grøntsager og chili grundigt sammen med dressingen, og smag salsaen til med salt og peber.
Rens fenniklerne, og skær dem i tynde skiver. Varm olien op på en pande, og steg fenniklen hårdt og hurtigt, til den bruner og mørner, men stadig har et godt bid. Krydr med salt og peber.
Servér kyllingen med kogte kartofler, grøn salsa og stegt fennikel. Giv citronbåde ved siden af til at dryppe over kylling og fennikel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk