Kylling med crumble og granatæblesalat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den krydrede nøddecrumble er inspireret af det mellemøstlige køkken, og den giver kødet masser af smag og saftighed.

Ingredienser

Udstyr

små træspyd

Sådan gør du

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem groft. Hak nødderne groft, og blend hvidløg og nødder med sesamolie, spidskommen og chili i en blender til en fin puré.
Pres citronen, og hæld citronsaft og tahin i nøddeblandingen. Blend igen til en jævn masse, og smag til med salt.
Skær kyllingekødet i aflange stykker, hvis det er brystfileter. Vend kyllingestykkerne i kryddercrumblen, og lad dem marinere i mindst 30 minutter. Sæt stykkerne på spyd, og steg dem på alle sider i olie på en pande.
Halvér granatæblet, bank på ydersiden med en træske, og hold æblet hen over en skål, så de røde kerner falder ud. Fjern de hvide hinder. Bland granatæblekernerne med olie.
Skyl salathovedet, og riv salatbladene af enkeltvis. Hæld granatæble-olieblandingen over salatbladene. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over salaten.
Pynt de stegte kyllingespyd med friskhakket mynte, og servér med granatæblesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar