Kylling med citron, rosmarin og broccolipuré

6. august 2018 af .

Foto: AOP

Sprødstegt kylling med citron og rosmarin, der tilberedes i ovnen og serveres med en dejligt cremet broccolipuré og ristede kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup kyllingelårene tørre på køkkenrulle, og brun dem grundigt i olivenolie på en stor, varm pande. Lad dem stege i ca. 10 minutter.
Pres saften af halvdelen af citronerne over dem. Lad citronsaften fordampe, krydr med salt.
Skær resten af citronerne i skiver. Læg grove kviste rosmarin og citronskiver på kyllingen, og lad den stege i yderligere 15-20 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
Rens kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et ovnfad med olie og salt. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter.
Del broccolien i buketter, og kog den helt mør i saltet vand sammen med pillede hvidløgsfed. Dræn vandet fra, og lad det dampe lidt af.
Blend broccoli og hvidløg med en stavblender eller i foodprocessor. Tilsæt ricotta og lidt revet citronskal.
Blend igen, og rør revet parmesan i til sidst. Servér straks citronkylling med broccolipuré, ristede kartofler og evt. salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar