Kylling med citron, rosmarin og broccolipuré
6. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Sprødstegt kylling med citron og rosmarin, der tilberedes i ovnen og serveres med en dejligt cremet broccolipuré og ristede kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup kyllingelårene tørre på køkkenrulle, og brun dem grundigt i olivenolie på en stor, varm pande. Lad dem stege i ca. 10 minutter.
Pres saften af halvdelen af citronerne over dem. Lad citronsaften fordampe, krydr med salt.
Skær resten af citronerne i skiver. Læg grove kviste rosmarin og citronskiver på kyllingen, og lad den stege i yderligere 15-20 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
Rens kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et ovnfad med olie og salt. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter.
Del broccolien i buketter, og kog den helt mør i saltet vand sammen med pillede hvidløgsfed. Dræn vandet fra, og lad det dampe lidt af.
Blend broccoli og hvidløg med en stavblender eller i foodprocessor. Tilsæt ricotta og lidt revet citronskal.
Blend igen, og rør revet parmesan i til sidst. Servér straks citronkylling med broccolipuré, ristede kartofler og evt. salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk