Kylling med blommechutney og stegt fennikel
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Kylling kan serveres på mange måder. Her får du den populære spise serveret med aromatisk blommechutney og anissmagende fennikel.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blommerne, og skær dem i kvarte (fjern stenen). Pil løget, og hak det fint. Skræl ingefærstykket, og riv ingefær og hvidløg fint.
Bring blommer, løg, hvidløg, ingefær, sukker, æbleeddike, kardemommekapsler, kanelstang, cayennepeber og vand i kog i en gryde ved middellav varme, og lad det koge i ca. 25 minutter. Hæld chutneyen på rene glas, og lad den køle af.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Brun kyllingebrystfileterne på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, og lad dem simre i ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og lad kyllingebrystfileterne hvile et par minutter, inden du skærer dem i tykke skiver.
Rens fenniklerne, og skær dem i tynde skiver. Steg dem ved høj varme i olie på en stor pande, til de bliver lysebrune og falder lidt sammen. Tilsæt hakket dild, og krydr med salt og peber.
Skær kyllingebrystfileterne i tykke skiver, og server med blommechutney, stegt fennikel og kogte ris.
Tip!
Får du chutney tilovers, kan du en anden dag bruge en skefuld i en sandwich eller som tilbehør til en krydret gryderet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk