Kylling med blommechutney og stegt fennikel

Kylling kan serveres på mange måder. Her får du den populære spise serveret med aromatisk blommechutney og anissmagende fennikel.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blommerne, og skær dem i kvarte (fjern stenen). Pil løget, og hak det fint. Skræl ingefærstykket, og riv ingefær og hvidløg fint.
Bring blommer, løg, hvidløg, ingefær, sukker, æbleeddike, kardemommekapsler, kanelstang, cayennepeber og vand i kog i en gryde ved middellav varme, og lad det koge i ca. 25 minutter. Hæld chutneyen på rene glas, og lad den køle af.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Brun kyllingebrystfileterne på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, og lad dem simre i ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og lad kyllingebrystfileterne hvile et par minutter, inden du skærer dem i tykke skiver.
Rens fenniklerne, og skær dem i tynde skiver. Steg dem ved høj varme i olie på en stor pande, til de bliver lysebrune og falder lidt sammen. Tilsæt hakket dild, og krydr med salt og peber.
Skær kyllingebrystfileterne i tykke skiver, og server med blommechutney, stegt fennikel og kogte ris.

Tip!

Får du chutney tilovers, kan du en anden dag bruge en skefuld i en sandwich eller som tilbehør til en krydret gryderet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar