Kylling korma
15. marts 2021
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Kylling korma er en indisk klassiker, der heldigvis er supernem at lave selv. Husk at lade kyllingekødet marinere længe, så det bliver mørt og smagfuldt.
Bemærk
Marineringstid: 8-24 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i en skål eller frysepose. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør hvidløg og ingefær sammen med olie, yoghurt, limesaft og krydderier.
Vend kyllingen i marinaden, og lad det marinere 8-24 timer i køleskabet.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg dem i olie i en gryde, til løgene bliver klare.
Tilsæt marineret kylling, og lad det stege, til kødet er brunet. Drys med garam masala, og vend rundt.
Tilsæt kokosmælk og tomatpuré, og bring blandingen i kog. Lad retten simre i 20 minutter.
Smag til med salt og peber. Servér med ris, og drys med mandelflager og koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Servér fx en forfriskende mango lassi til retten.