Kylling Kiev
17. december 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Retten gemmer på en overraskelse i form af kryddersmør, der åbenbarer sig, når man skærer i den panerede kyllingebrystfilet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og bland dem med olie og salt i en bradepande. Bag dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 45 minutter.
Skyl og tør salaten, og læg den i en skål.
Skyl persillen, og hak den fint. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Rør persille, hvidløg og smør sammen i en skål.
Læg blandingen på et stykke husholdningsfilm, og rul den til en pølse. Frys den i mindst 30 minutter. Del den i 4 stykker.
Skær en lomme i hver kyllingebrystfilet med en skarp kniv, og pres kryddersmørret ind i lommen.
Bland mel, salt og peber i en dyb tallerken. Hæld æg i en anden tallerken, og pisk dem let sammen. Bland rasp og revet parmesan i en tredje tallerken.
Vend kyllingebrystfileterne i først mel, derefter æg og til sidst panko/parmesan-blandingen.
Varm en pande op med 2 cm olie til cirka 170°. Steg de panerede kyllingestykker i 4-5 minutter på hver side. Læg dem på fedtsugende papir, og lad dem trække i 4-5 minutter før servering.
Servér kylling Kiev med ovnkartofler og salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk