Kylling i svampesauce med portvin
24. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En skøn ret med kylling, svampe og cremet sauce – uhm!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne igennem på langs, så der bliver otte aflange stykker i alt. Vend stykkerne i mel, og krydr med salt og peber.
Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret i en dyb pande, og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tag kyllingen op, og lad panden være varm.
Steg champignonerne i panden ved høj varme, så de får lidt farve. Tilsæt skalotteløg og timian, og steg videre i ca. 2 minutter. Tilsæt portvin, og kog det let ind. Hæld bouillon på panden, og lad det koge op. Tilsæt fløde, og bring saucen i kog.
Læg kyllingestykkerne tilbage i panden, læg låg på, og lad retten småkoge i 10 minutter, til kødet er mørt, og saucen er tyknet let. Smag saucen til med balsamicoeddike, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte. Drys retten med hakket persille, og servér med frisk pasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk