Kylling i svampesauce med portvin

24. oktober 2022 af .

Foto: Peter Kam

En skøn ret med kylling, svampe og cremet sauce – uhm!

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingebrystfileterne igennem på langs, så der bliver otte aflange stykker i alt. Vend stykkerne i mel, og krydr med salt og peber.
Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret i en dyb pande, og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tag kyllingen op, og lad panden være varm.
Steg champignonerne i panden ved høj varme, så de får lidt farve. Tilsæt skalotteløg og timian, og steg videre i ca. 2 minutter. Tilsæt portvin, og kog det let ind. Hæld bouillon på panden, og lad det koge op. Tilsæt fløde, og bring saucen i kog.
Læg kyllingestykkerne tilbage i panden, læg låg på, og lad retten småkoge i 10 minutter, til kødet er mørt, og saucen er tyknet let. Smag saucen til med balsamicoeddike, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte. Drys retten med hakket persille, og servér med frisk pasta.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar