Kylling i stegeso med grøntsager
25. august 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Retter lavet i en stegeso spreder både den dejligste duft og er fyldt med smag, da ingredienserne tager smag af hinanden. Prøv denne variant, hvor kyllingen er lagt på en bund af grøntsager og overhældt med en marinade af sød saft og stærk sennep.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr kyllingen indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og kom dem i en stegeso. Placér kyllingen ovenpå.
Rør koncentreret solbærsaft, olie, sennep og citronsaft sammen, og hæld over kylling og grøntsager.
Krydr kyllingen med Provence-krydderi og paprika.
Læg låget på, og sæt stegesoen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°, og lad retten stege i 50 minutter.
Sluk ovnen, og lad retten stå på eftervarmen i 30 minutter.
Servér med kogte ris og et drys hakket bredbladet persille.
Tip!
Overvejer du at anskaffe dig en ny stegeso, så vær opmærksom på, at en stegeso i ler holder bedst på varme, smag og aroma, mens en stegeso i glas eller metal er nemmere at rengøre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk