Kylling i stegeso med grøntsager

Retter lavet i en stegeso spreder både den dejligste duft og er fyldt med smag, da ingredienserne tager smag af hinanden. Prøv denne variant, hvor kyllingen er lagt på en bund af grøntsager og overhældt med en marinade af sød saft og stærk sennep.

Kylling i stegeso med grøntsager
0-30 min.

(1)

25. august 2020 af Pia AndreassenFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

personer

Kylling i stegeso

lille hel kylling
1
salt og peber
mellemstore gulerødder
2
røde peberfrugter
2
forårsløg
1 bundter
koncentreret solbærsaft (f.eks. Ribena)
1 dl
olivenolie
2 spsk.
dijonsennep
1 spsk.
citronsaft
2 spsk.
herbes de Provence
1 tsk.
røget paprika
½ tsk.

Til servering

kogte ris
Evt. hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Kylling i stegeso

Krydr kyllingen indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og kom dem i en stegeso. Placér kyllingen ovenpå.
Rør koncentreret solbærsaft, olie, sennep og citronsaft sammen, og hæld over kylling og grøntsager.
Krydr kyllingen med Provence-krydderi og paprika.
Læg låget på, og sæt stegesoen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°, og lad retten stege i 50 minutter.
Sluk ovnen, og lad retten stå på eftervarmen i 30 minutter.
Servér med kogte ris og et drys hakket bredbladet persille.

Tip!

Overvejer du at anskaffe dig en ny stegeso, så vær opmærksom på, at en stegeso i ler holder bedst på varme, smag og aroma, mens en stegeso i glas eller metal er nemmere at rengøre.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'