Kylling i stegeso med grøntsager
Retter lavet i en stegeso spreder både den dejligste duft og er fyldt med smag, da ingredienserne tager smag af hinanden. Prøv denne variant, hvor kyllingen er lagt på en bund af grøntsager og overhældt med en marinade af sød saft og stærk sennep.

0-30 min.
(1)
25. august 2020 af Pia AndreassenFoto: Martin Tanggaard
Ingredienser
personer
Kylling i stegeso
- lille hel kylling
- 1
- salt og peber
- mellemstore gulerødder
- 2
- røde peberfrugter
- 2
- forårsløg
- 1 bundter
- koncentreret solbærsaft (f.eks. Ribena)
- 1 dl
- olivenolie
- 2 spsk.
- dijonsennep
- 1 spsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- herbes de Provence
- 1 tsk.
- røget paprika
- ½ tsk.
Til servering
- kogte ris
- Evt. hakket bredbladet persille
Sådan gør du
Kylling i stegeso
Krydr kyllingen indvendigt og udvendigt med salt og peber.
Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og kom dem i en stegeso. Placér kyllingen ovenpå.
Rør koncentreret solbærsaft, olie, sennep og citronsaft sammen, og hæld over kylling og grøntsager.
Krydr kyllingen med Provence-krydderi og paprika.
Læg låget på, og sæt stegesoen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°, og lad retten stege i 50 minutter.
Sluk ovnen, og lad retten stå på eftervarmen i 30 minutter.
Servér med kogte ris og et drys hakket bredbladet persille.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner