Kylling i sennepssauce med svampe og estragon
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Franskmændene elsker sennepssauce, og det gør du også efter at have smagt denne cremede og velsmagende franske ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Smelt smørret på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen, og brun kyllingelårene på panden, til skindet er gyldent på alle sider. Læg kyllingelårene til side et øjeblik.
Rens svampene, og skær dem i skiver. Pil og hak løg og hvidløg fint. Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem fint (gem lidt til pynt).
Steg svampe, løg og hvidløg på den varme pande i 2 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt estragon, to slags sennep, hvidvin, bouillon og fløde, og bring saucen i kog. Lad den småkoge i 2 minutter, og smag den til med sukker, salt og peber.
Læg kyllingelårene tilbage på panden, og sæt panden med kylling og sauce i ovnen i 35-40 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og saucen er tyknet.
Skrub kartoflerne rene, og lad dem være hele. Fordel dem i en bradepande, dryp med olie, og drys med flagesalt. Bag kartoflerne i ovnen samtidig med kyllingen i 35-40 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl bønnerne, skær enderne af, og skær dem i mundrette stykker. Læg dem i en skål, og overhæld dem med kogende vand tilsat en smule salt. Lad dem trække i vandet i 5 minutter. Hæld vandet fra, og overhæld dem med koldt vand.
Bland bønner og ovnbagte kartofler sammen i en serveringsskål, og drys evt. med ekstra flagesalt og frisk timian. Servér som tilbehør til kylling i sennepssauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk