Kylling i rødvin (coq au vin) med kartoffel-jordskok-mos
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Coq au vin er ægte fransk bistromad, når den er allerbedst!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløgene, og skær dem i halve. Rens champignonerne, og skær dem i halve.
Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i en dyb (sautere)pande med en lille smule olie. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Lad panden være varm, og brun skalotteløg og champignoner i baconfedtet. Skub grøntsagerne ud i kanten af panden.
Vend kyllingefileterne i mel, og brun dem godt på panden sammen med grøntsagerne. Krydr med salt og peber.
Tilsæt rødvin, bouillon, laurbærblad, bacon og mørk chokolade – sørg for, at væsken lige akkurat dækker kyllingekødet. Bring retten i kog, skru ned for varmen, og lad retten småkoge i 15 minutter.
Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand, det tager 15-20 minutter. Hæld vandet fra, men gem lidt af kogevandet.
Mos grøntsagerne groft med en gaffel, og rør dem sammen med kogevand og olivenolie. Smag mosen til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Anret kylling i rødvin på et fad eller i en skål, drys med skyllet, hakket persille, og servér med kartoffel-jordskok-mos som tilbehør.
Tip!
Den oprindelige version af retten kræver lang tilberedning, og det indbyder en hektisk hverdag ikke altid til. Derfor får du her en hurtigere udgave med nemme kyllingefileter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk coq au vin
Powered by Froala Editor