Kylling i ovn med bacon, svampe og salvie
Smid alle lækkerierne i ét fad, og lad retten hygge sig i ovnen, imens duften breder sig i hele huset.

0-30 min.
(3)
27. april 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Kylling i ovn
- hel kylling
- 1
- kartofler
- 600 g
- løg
- 2
- champignoner
- 250 g
- bacon
- 150 g
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- salt og peber
- frisk timian
- 4 stilke
- salvie
- 1 stilke
- hvidvin
- 3 dl
- piskefløde
- 2 dl
Til servering
- frisk timian
- 2 stilke
- brød
- 1
Sådan gør du
Kylling i ovn
Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen i 6-8 stykker. Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Pil løgene, og skær dem i skiver. Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarter.
Skær baconen i tern, og steg dem sprøde på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir, og læg dem til side.
Brun løg og champignoner i 2 minutter på panden, og læg dem til side. Brun kyllingestykkerne på alle sider i lidt olie på panden, og krydr med salt og peber.
Læg kyllingestykker og kartofler i et ovnfast fad sammen med løg, champignoner, bacon, timian og salvie. Hæld vinen over, krydr med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
Hæld fløden i fadet, og sæt det tilbage i ovnen i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt, og kartoflerne er møre.
Servering
Smag retten til, pynt med ekstra timian på toppen, og servér med brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner