Kylling i ovn med bacon, svampe og salvie

Smid alle lækkerierne i ét fad, og lad retten hygge sig i ovnen, imens duften breder sig i hele huset.

Kylling i ovn med bacon, svampe og salvie
0-30 min.

(3)

27. april 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Kylling i ovn

hel kylling
1
kartofler
600 g
løg
2
champignoner
250 g
bacon
150 g
olivenolie til stegning
1 spsk.
salt og peber
frisk timian
4 stilke
salvie
1 stilke
hvidvin
3 dl
piskefløde
2 dl

Til servering

frisk timian
2 stilke
brød
1

Sådan gør du

Kylling i ovn

Tænd ovnen på 200°. Partér kyllingen i 6-8 stykker. Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Pil løgene, og skær dem i skiver. Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarter.
Skær baconen i tern, og steg dem sprøde på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir, og læg dem til side.
Brun løg og champignoner i 2 minutter på panden, og læg dem til side. Brun kyllingestykkerne på alle sider i lidt olie på panden, og krydr med salt og peber.
Læg kyllingestykker og kartofler i et ovnfast fad sammen med løg, champignoner, bacon, timian og salvie. Hæld vinen over, krydr med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
Hæld fløden i fadet, og sæt det tilbage i ovnen i ca. 15 minutter, til kødet er gennemstegt, og kartoflerne er møre.

Servering

Smag retten til, pynt med ekstra timian på toppen, og servér med brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'