Kylling i karry med svampe og porre
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Kylling i karry er både en nem og lækker ret, og i denne opskrift får du nok mad til to dage – så bliver hverdagen lidt nemmere.
Bemærk
Antal personer: 4 (nok til 2 dage). Simretid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingekødet fra benene.
Pil og hak løgene. Rens champignonerne, og skær dem i tykke skiver. Skær porrerne i skiver på skrå. Skyl dem i en skål med koldt vand, og afdryp i en sigte.
Brun kyllingekødet på alle sider i olie i en stor gryde. Læg det på en tallerken.
Svits løg og champignoner i gryden, til svampene er flot brune. Tilsæt halvdelen af karryen, og lad det svitse med i 15 sekunder. Vend porrerne i gryden.
Tilsæt hønsebouillon eller vand. Ryst hvedemel sammen med mælk, og rør blandingen i gryden. Kog op under omrøring.
Læg kyllingekødet i saucen, og lad retten simre i 40 minutter. Pres saften af citronen. Smag til med salt, citronsaft og mere karry.
Skyl quinoa grundigt, og kog den efter pakkens anvisning.
Tag halvdelen af gryderetten fra til en anden dag, og sæt den på køl. Servér resten med kogt quinoa som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Kylling i karry a la ristaffel
Se også: Kylling i karry med kokosmælk