Kylling i karry med mango, kokos og cashewnødder
Kylling i karry er en nem hverdagsret, som byder på cremet sauce og masser af velsmag. De små skåle med forskelligt tilbehør gør retten appetitlig og indbydende for både børn og voksne.

31-60 min.
(3)
2. oktober 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Kylling i karry
- kyllingebrystfilet
- 600 g
- løg
- 1
- frisk ingefær
- 3 cm
- gulerødder
- 2
- æbler
- 1
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- karry
- 1 spsk.
- hvedemel
- 2 spsk.
- hønsebouillon
- 3 dl
- mælk
- 2 dl
- piskefløde
- 1 dl
- sukker
- 1 tsk.
- æbleeddike
- 2 tsk.
- salt og peber
Tilbehør
- ris
- 3½ dl
- mangoer
- 1
- kruspersille
- 1 håndfulde
- ristede cashewnødder
- 50 g
- rosiner
- 50 g
- kokosmel
- 4 spsk.
Sådan gør du
Kylling i karry
Skær kyllingebrystfilet i tern.
Pil og hak løget fint. Skræl ingefærstykket, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i små tern.
Opvarm olie i en gryde, og tilsæt karry. Steg i ½ minut. Tilsæt kyllingetern, og brun det godt. Tilsæt løg, ingefær, gulerødder og æble, og steg ved middel varme i 2-3 minutter. Drys hvedemel over kylling og grøntsager, og rør godt rundt i gryden, så melet fordeler sig. Melet tilsættes for at jævne saucen.
Hæld bouillon og mælk i gryden, og bring saucen i kog. Skru ned til middel varme, og lad saucen småkoge i 10 minutter. Tilsæt fløde, og varm saucen igennem. Smag til med sukker, æbleeddike, salt og peber.
Tilbehør
Skyl risene i en sigte, hæld dem i en gryde med vand, og kog dem efter anvisningen på emballagen.
Skræl mango, fjern stenen, og skær mangokødet i tern. Skyl og hak persille groft. Anret mango, persille, cashewnødder, rosiner og kokosmel i små skåle, så man selv kan forsyne sig. Servér til kylling i karry og ris.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner