Kylling i karry med blomkålssauce
7. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Blomkålen er med sin milde smag og gode mæthed en hyppig gæst i efterårets gryderetter. Men stivelsen i kålen kan faktisk også bruges til at jævne en sauce, så den bliver fyldig og cremet.
Ingredienser
Sådan gør du
Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem møre i ca. 10 minutter i letsaltet vand. Lad dem afdryppe i en sigte, men gem kogevandet.
Skær eller klip kylling i mundrette stykker.
Hak løg fint, skær æble i små tern, og snit hvidkål i tynde strimler. Sautér alle tre ting i en blanding af olivenolie og karry i en gryde. Tag det op, når det efter ca. 5 minutter er blevet blødt.
Steg kylling i gryden i lidt ny olivenolie, til den har stegeskorpe. Vend grøntsagerne tilbage i gryden.
Blend den kogte blomkål med fløde og ca. 1 dl kogevand. Opløs bouillonterningen deri, og hæld saucen i gryden. Smag til med salt, peber, karry og limesaft.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Servér karryretten med ris, og top med saltede peanuts.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk