Kylling i karry med ananas og cashewnødder
27. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Kylling, karry og æble balancerer hinanden i denne klassiske gryderet, som også er tilført ekstra grøntsager og lidt kokosmælk til at afrunde smagen.
Bemærk
Du kan også bruge rosiner, bananskiver, mangochutney eller andre friske krydderurter som tilbehør til din ristaffel.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kylling i strimler. Riv guleroden, og snit løget fint. Del blomkål i buketter. Skræl det ene æble, og skær det i små tern.
Steg kylling sammen med karry og spidskommen i olie i en gryde eller en wok ved høj varme i 3-4 minutter, til kødet har skorpe.
Tilsæt gulerod, løg, blomkål og æble. Lad det stege med i nogle minutter.
Rør hvedemel i blandingen, og hæld dernæst kogende vand og kokosmælk over. Kog retten op, og smag til med salt og peber, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Skær ananas og det andet æble i tern. Anret ananas, æble, cashewnødder, korianderblade og kokosflager i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ris og kylling i karry.
Tip!
Resten af kokosmælken kan du hælde i en bøtte med låg og gemme i køleskabet (2-3 dage) eller fryseren (7-8 måneder).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på ristaffel!