Kylling i karry med æble og spidskålssalat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kylling med en cremet og krydret karrysauce går man aldrig fejl af, og med en god dressing bliver spidskålssalaten et frisk indspark til den krydrede ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skær kyllingebrystfilet i tern. Pil løget, skræl ingefærstykket, og hak begge dele fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skyl æblet, og skær det i små tern uden kernehus.
Steg kyllingetern og løg i olie i en gryde i et par minutter, til kødet er brunet. Tilsæt karry, og steg videre i ca. 1 minut. Tilsæt gulerødder og æbletern, og lad det stege med ganske kort. Drys hvedemel over, og rør rundt i gryden, så melet fordeler sig. Hæld bouillon og mælk i gryden, bring saucen i kog, og lad den småkoge i 15 minutter.
Tilsæt fløde, og varm saucen igennem. Smag til med sukker, æbleeddike, salt og peber.
Snit spidskål fint, og læg den i en skål. Skyl og hak persillen fint, og vend den sammen med spidskålen. Pisk olie, eddike, sennep og sukker sammen, og krydr med salt og peber. Dryp dressingen over kålsalaten lige før servering.
Servér kylling i karry med ris og spidskålssalat, og drys med cashewnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Kylling i karry med kokosmælk