Kylling i karry a la ristaffel

En helt klassisk kylling i karry med masser af lækkert tilbehør kaldes ristaffel. Du kan sagtens selv tilføje flere grøntsager til retten, hvis du ønsker en grønnere version.

Kylling i karry a la ristaffel
31-60 min.

(11)

February 11, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Hvis karrysaucen ikke er tyknet nok, kan du røre 1 spsk. majsstivelse ud i lidt koldt vand og røre det i den kogende sauce.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

kylling i karry - Sådan laver du den bedste ristaffel

Ordet ristaffel kommer fra det hollandske ord rijsttafel, som betyder risbord. Hollænderne er blevet inspireret af indonesernes nasi padang, som består af mange små retter serveret med ris.

Herhjemme består ristaffel af en cremet kylling i karry serveret med ris og masser af lækkert tilbehør. Tilbehøret kan bestå af alt fra nødder til frisk og tørret frugt. Kun fantasien sætter grænser, og det er så hyggeligt, når tilbehøret står fremme i små skåle, så alle omkring bordet kan vælge lige præcis den topping, de foretrækker. 

Det gode ved tilbehøret er, at du selv kan vælge, hvordan du vil toppe din kylling i karry. Derfor er ristaffel et hit hos både børn og voksne! 

Se også: Kylling i karry med kokosmælk

Forslag til tilbehør til ristaffel

  • Peanuts
  • Rosiner
  • Kokoschips
  • Banan (tørret eller frisk)
  • Æble
  • Mango
  • Ananas (tørret eller frisk)
  • Abrikoser (tørret eller frisk)
  • Peberfrugt
  • Agurk
  • Granatæble
  • Chutney
  • Forårsløg
  • Krydderurter

Måske du også kan li'