Kylling i karry a la ristaffel
En helt klassisk kylling i karry med masser af lækkert tilbehør kaldes ristaffel. Du kan sagtens selv tilføje flere grøntsager til retten, hvis du ønsker en grønnere version.
(11)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
kylling i karry - Sådan laver du den bedste ristaffel
Ordet ristaffel kommer fra det hollandske ord rijsttafel, som betyder risbord. Hollænderne er blevet inspireret af indonesernes nasi padang, som består af mange små retter serveret med ris.
Herhjemme består ristaffel af en cremet kylling i karry serveret med ris og masser af lækkert tilbehør. Tilbehøret kan bestå af alt fra nødder til frisk og tørret frugt. Kun fantasien sætter grænser, og det er så hyggeligt, når tilbehøret står fremme i små skåle, så alle omkring bordet kan vælge lige præcis den topping, de foretrækker.
Det gode ved tilbehøret er, at du selv kan vælge, hvordan du vil toppe din kylling i karry. Derfor er ristaffel et hit hos både børn og voksne!
Se også: Kylling i karry med kokosmælk
Forslag til tilbehør til ristaffel
- Peanuts
- Rosiner
- Kokoschips
- Banan (tørret eller frisk)
- Æble
- Mango
- Ananas (tørret eller frisk)
- Abrikoser (tørret eller frisk)
- Peberfrugt
- Agurk
- Granatæble
- Chutney
- Forårsløg
- Krydderurter