Kylling i karry a la ristaffel

11. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En helt klassisk kylling i karry med masser af lækkert tilbehør kaldes ristaffel. Du kan sagtens selv tilføje flere grøntsager til retten, hvis du ønsker en grønnere version.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun kyllingestrimlerne i olie i en gryde. Drys karry over, og lad det stege med.
Pil og hak løget groft. Skyl æblet, og skær det i tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Vend løg, æble og gulerødder sammen med kyllingestrimlerne i gryden, og lad det stege med.
Pres saften af citronen. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og lad retten simre under låg i 25 minutter.
Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. mere karry.
Kog risene med salt, stjerneanis og korianderfrø efter anvisningen på emballagen.
Servér kylling i karry sammen med krydrede ris og små skåle med peanuts, rosiner, granatæblekerner og kokoschips.

Tip!

Hvis karrysaucen ikke er tyknet nok, kan du røre 1 spsk. majsstivelse ud i lidt koldt vand og røre det i den kogende sauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

kylling i karry - Sådan laver du den bedste ristaffel

Ordet ristaffel kommer fra det hollandske ord rijsttafel, som betyder risbord. Hollænderne er blevet inspireret af indonesernes nasi padang, som består af mange små retter serveret med ris.

Herhjemme består ristaffel af en cremet kylling i karry serveret med ris og masser af lækkert tilbehør. Tilbehøret kan bestå af alt fra nødder til frisk og tørret frugt. Kun fantasien sætter grænser, og det er så hyggeligt, når tilbehøret står fremme i små skåle, så alle omkring bordet kan vælge lige præcis den topping, de foretrækker. 

Det gode ved tilbehøret er, at du selv kan vælge, hvordan du vil toppe din kylling i karry. Derfor er ristaffel et hit hos både børn og voksne! 

Se også: Kylling i karry med kokosmælk

Forslag til tilbehør til ristaffel

  • Peanuts
  • Rosiner
  • Kokoschips
  • Banan (tørret eller frisk)
  • Æble
  • Mango
  • Ananas (tørret eller frisk)
  • Abrikoser (tørret eller frisk)
  • Peberfrugt
  • Agurk
  • Granatæble
  • Chutney
  • Forårsløg
  • Krydderurter
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar