Kylling i karry

Kylling i karry er herlig og nem hverdagsmad, som hele familien synes om. I denne udgave er retten med kokosmælk, gulerødder og æbletern, så den er knap så tung.

Kylling i karry
0-30 min.

(26)

May 18, 2022 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Udelad gerne chili, hvis retten skal serveres for børn.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Kylling i karry på 30 minutter

De fleste af os har stiftet bekendtskab med kylling i karry på den ene eller anden måde. Kylling i karry er da også en klassisk dansk ret, som har samlet familier omkring bordet i generationer, og som mange af os måske har lært at mestre af vores mormor eller farmor. Selvom kylling i karry er lidt af et håndværk, og selvom vi måske aldrig kommer til at lave den ligesom vores bedsteforældre, er det slet ikke så svært endda at følge en kylling i karry-opskrift. Og specielt ikke denne, som kan laves på under 30 minutter!

Se også: Opskrifter på lækre karryretter

Kylling i karry med kokosmælk

Kan det virkelig passe, at denne kylling i karry-opskrift kan laves på bare 30 minutter? Ja, det kan det faktisk, og det kan vi takke kokosmælken for. Traditionelt set laves karrysovsen med mælk, fløde og majsstivelse, som jævner sovsen til en fed, cremet konsistens, men med kokosmælken opnås en lettere udgave af den klassiske kylling i karry. Derudover er kokosmælken jo færdig på forhånd og skal derfor blot opvarmes i gryden med opskriftens krydderier. Det samme gælder kyllingen, som blot skal udskæres, hvorimod bollerne til en boller i karry skal laves, før de kan tilberedes. 

Fordelene ved kylling i karry med kokosmælk er mange, og udover at kokosmælken ikke er nær så fed som i en klassisk kylling i karry, bidrager kokosmælken med et asiatisk tvist og en sødme, der gør den til en favorit blandt børn og barnlige sjæle. 

Hvilken kylling skal jeg bruge til kylling i karry?

”Kylling” er jo et vidt begreb, så hvad skal du komme i din kylling i karry? Egentlig kan du bruge stort set alle kyllingeudskæringer, men vi anbefaler alligevel, at du bruger et stykke, der er særligt kødfuldt. Gå derfor altid efter kyllingefileter – både bryst- og inderfilet – når du køber ind til din kylling i karry-opskrift. 

TIP: Hvis du har rester af kyllingelår eller -filet fra dagen før, kan du sagtens trevle kødet derfra og komme i karrysovsen. Vil du have mere smag ind i kyllingen, kan du desuden erstatte fileterne med kyllingeboller som i opskriften her på kyllingeboller i karry. Heri kan du blande alle de smagsgivere i, som du ønsker. 


Tilbehør til kylling i karry med kokosmælk

Se også: Kylling i karry a la ristaffel

Kylling i karry forbindes ofte med noget, der er lidt tung og krydret, og derfor kommer vi ofte topping på, der kan tilføre friskhed, syre og sødme til retten. Udover opskriftens æbler, koriander og kokosflager er her en række ideer til, hvad du kan supplere din kylling i karry med kokosmælk med: 

  • Frisk chili
  • Persille
  • Rosiner eller tranebær
  • Peanuts eller jordnødder
  • Granatæble
  • Edamamebønner eller ærter
  • Forårsløg
  • Ananas eller mango
  • Chutney af abrikos, mango eller andet

TIP: Udover det, som du kan komme ovenpå din kylling i karry, kan du også supplere retten med grøntsager, der kan tilberede med i den varme kokosmælk. Kom eksempelvis squash, aubergine, rød peberfrugt, grønne bønner eller blomkål i, som vil bidrage med både tekstur og masser af velsmag.

God fornøjelse med din kylling i karry-opskrift – og velbekomme!

Måske du også kan li'