Kylling i hvidvin og estragon

16. juli 2018 af .

Foto: Line Falck

Lækker og saftig kylling i hvidvinssauce med masser af grøntsager, krydderurter og krydderier. Køb kyllingelår, eller brug en hel kylling, som du selv skærer ud i mindre stykker.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i både.
Læg kartoflerne på bagepapir i en bradepande, og vend dem med herbes de Provence, salt og olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
Krydr kyllingekødet med salt, peber og estragon. Brun kyllingestykkerne i ⅓ af olien på en pande på alle sider, til de får farve. Læg kyllingestykkerne til side, og tør panden af.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Svits løg og hvidløg i den næste ⅓ af olien i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt porrer, og steg videre et par minutter.
Læg kyllingestykkerne i gryden, og tilsæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe i et par minutter. Tilsæt fond eller bouillon, fløde og sennep. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 25 minutter.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl og hak estragon. Opvarm resten af olivenolien på panden.
Brun svampene ved høj varme i 5-6 minutter. Rør ikke for meget på panden, ryst den i stedet, så svampene ikke afgiver for meget vand. Vend de stegte svampe i kyllingegryden sammen med hakket estragon.
Pres saften af citronen, og smag saucen til med citronsaft. Servér med krydderstegte kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Prøv også: Klassisk coq au vin

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar