Kylling i gorgonzolasauce
5. december 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Gorgonzola har en lidt skarp smag, som gør den særdeles velegnet i simreretter med milde stykker af kød. Prøv f.eks. det her alt-i-et-fad med kyllingelår og en cremet ostesauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Læg kyllingelårene med skindsiden nedad i en stor gryde eller pande (gerne én, der kan gå i ovnen),og brun dem i lidt olie. Vend kyllingelårene om, og brun dem på den anden side også.
Hak hvidløg fint, og skær forårsløg og porrer i tynde ringe. Pluk timian, og læg det hele ned til kyllingen. Steg i nogle minutter, til det er blødt.
Hæld eddike, vand og drænede bønner i gryden. Krydr med sukker, salt og peber, og stil gryden i ovnen (eller hæld retten over i et ovnfast fad),og steg den i ca. 45 minutter.
Tag lidt væske fra gryden, og mos det sammen med gorgonzola og cremefraiche. Rør ostesaucen i gryden, og smag retten til.
Servér rygende varm med et stykke flute og en salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk