Kylling i fad med ris og grøntsager
28. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Skal det være ekstra nemt i aften? Så blander du bare kød og grøntsager sammen i et ovnfad med en lækker marinade og smider det hele i ovnen, mens du koger en portion ris. Grøntsagerne kan varieres efter udvalget i din grøntsagsskuffe.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°, og læg bagepapir i en bradepande.
Skær kyllingekødet i tern. Skræl søde kartofler, og skær dem i tern. Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Skyl og nip bønnerne. Skær peberfrugter i grove tern. Fordel kylling og grøntsager i bradepanden.
Rør olivenolie og alle krydderierne sammen, og hæld krydderolien over kylling og grøntsager i bradepanden. Vend godt rundt i det hele med hænderne, så olien fordeler sig jævnt, og sørg for, at det hele ligger i ét lag.
Steg retten i ovnen i 20-25 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt, og grøntsagerne er møre med lidt bid. Vend godt rundt i retten undervejs.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Anret kylling og grøntsager i en serveringsskål, drys med frisk basilikum, og servér med kogte ris og cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk