Kylling i fad med kartofler, spinat og fennikel

17. maj 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Kyllingens udskæring kaldes butterfly, da den flækkes på midten og spredes ud, så den ligner en sommerfugl. Et godt og solidt aftensmåltid, der mætter helt til i morgen.

Bemærk
Pil kødet af den kylling, som er tilbage, og gem det til f.eks. pastaretter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Klip rygbenet på kyllingen ud, læg kyllingen på et spækbræt, og tryk den flad.
Gnid kyllingen med en blanding af paprika, spidskommen, fennikelfrø, korianderfrø, knust hvidløg og timian, og læg den i et stort ovnfast fad.
Dryp kyllingen med olie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ovnen i 20 minutter.
Skrub og skær kartoflerne i mindre stykker. Rens fenniklerne, og halvér dem. Læg kartofler og fennikel ved kyllingen i fadet, og steg i yderligere 25 minutter.
Skyl spinaten, blanchér den i kogende vand et par minutter, og læg den i fadet til kyllingen. Steg endnu 5 minutter. Servér kyllingefadet med brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar