Kylling i fad med kartofler, spinat og fennikel
17. maj 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Kyllingens udskæring kaldes butterfly, da den flækkes på midten og spredes ud, så den ligner en sommerfugl. Et godt og solidt aftensmåltid, der mætter helt til i morgen.
Bemærk
Pil kødet af den kylling, som er tilbage, og gem det til f.eks. pastaretter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Klip rygbenet på kyllingen ud, læg kyllingen på et spækbræt, og tryk den flad.
Gnid kyllingen med en blanding af paprika, spidskommen, fennikelfrø, korianderfrø, knust hvidløg og timian, og læg den i et stort ovnfast fad.
Dryp kyllingen med olie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ovnen i 20 minutter.
Skrub og skær kartoflerne i mindre stykker. Rens fenniklerne, og halvér dem. Læg kartofler og fennikel ved kyllingen i fadet, og steg i yderligere 25 minutter.
Skyl spinaten, blanchér den i kogende vand et par minutter, og læg den i fadet til kyllingen. Steg endnu 5 minutter. Servér kyllingefadet med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk