Kylling i fad med kartofler og porrer
Et fad fyldt med kylling og grøntsager er den nemmeste måde at smække en god omgang lørdagskylling sammen. Så kan du bruge ovntiden på andre hyggelige ting!
(12)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Derfor elsker vi kylling i fad
Kylling i fad er en af de retter, der er god at lave, når der er mange sultne munde omkring bordet! Den er nemlig hyggelig at deles om, og så er den, med sine saftige kyllingelår og grøntsager, mættende og fyldt med smagsindtryk. Derudover kan kylling i fad passe sig selv i ovnen, så du kan hygge om familie eller gæster uden at blive distraheret af det, der foregår ude i køkkenet.
En ret som kylling i fad er desuden god, hvis du vil have mere grønt ind i din hverdag. I fadet kan du nemlig komme alle de grøntsager i, som du vil, og næste gang du laver kylling i fad, kan du forny den med nye grøntsager. Er du ligesom os forelsket i retten, får du herunder et par tips til, hvordan du kommer bedst muligt i mål med den, og hvordan du ellers kan lave den.
Hvilken udskæring af kyllingen er bedst?
I denne opskrift på kylling i fad anbefales det at bruge kyllingeoverlår, og det er der en god grund til: Kyllingeoverlår er nemlig det saftigste stykke kød, som kyllingen har at byde på. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge kyllingens andre udskæringer såsom kyllingebryst, som ligeledes er et saftigt stykke kød. Her bør du blot være en smule mere varsom med at overtilberede. Udover overlår kan du sagtens bruge kyllingens underlår til kylling i fad, men her er kødmængden ikke lige så stor som på overlåret.
Se også: De bedste opskrifter med kyllingekød.
Sådan piller du nemmest hvidløget
Til opskriften på kylling i fad skal der bruges hvidløg, og det kan til tider være besværligt at få dem pillet. Med lidt hjælp kommer du sikkert i mål:
- Skær først begge ender af det fed hvidløg. Anbring nu hvidløget på et skærebræt, find en stor kniv frem, og pres hvidløget med den flade, brede side af kniven. Så er skallen lige til at hive af i stort set ét træk.
- Varm det i mikroovnen i 20 sek., før du piller det. På den måde slipper skallen nemmere.
Lav din egen kyllingefond til kylling i fad
Til opskriften på kylling i fad skal du bruge kyllingefond, og den kan nemt købes i supermarkedet. Men har du prøvet at lave fond selv? Mange tror, det er en svær disciplin, der kræver særlige kokkeegenskaber, men alt, du skal bruge, er et kyllingeskrog og nogle smagsgivende grøntsager og krydderier.
- Kom kyllingeskroget i en stor gryde med grøntsager, og lad det hele koge op i vand.
- Tilsæt herefter krydderurter såsom laurbærblade og timian, og skru så ned for varmen.
- Lad det simre i ca. 3 timer, og sigt så væsken (fonden) fra gryden. Voila!
Tip: Du kan også lave bouillon ud af din kyllingefond. Kog fonden ind til ca. halvdelen, og lad den efterfølgende afkøle. Kom herefter den kolde fond i små isterningeposer, kom dem på frys, og så har du bouillonterninger, der kan kommes direkte i din næste gryde- eller ovnret.
Det kan du også komme i kylling i fad
Grøntsagslisten er lang, og du kan i virkeligheden komme alle de grøntsager i din kylling i fad, som du har lyst til. Husk blot på, at kommer du grøntsager i, der kræver særlig lang tilberedningstid, er det vigtigt, at de er skåret i samme størrelse, så nogle stykker ikke bliver overtilberedt, mens andre undertilberedes. Og er du bange for, at dine porrer sammenlignet med kartoflerne får for meget, er det en god ide at komme porrerne i senere end kartoflerne. Se herunder, hvad du også kan komme i:
- Aubergine
- Squash
- Blomkål
- Selleri
- Diverse rodfrugter
- Peberfrugt
- Broccoli
- Chili
- Spinat
- Spidskål
- Løg
Tip: Prøv også at komme et par spiseskeer sennep og parmesanost i flødesovsen. Det giver en dejlig, dyb og saltet smag til din kylling i fad.
Hvad hvis jeg vil have en vegetarisk version af kylling i fad?
Spiser du ikke kød og fjerkræ, kan du sagtens lave en vegetarisk version af kylling i fad. Du kan f.eks. halvere et blomkålshoved og lave bagt blomkål i stedet for kylling, eller du kan skære et sellerihoved ud i tykke skiver. Det smager SÅ godt, og vi garanterer, at du ikke vil savne kyllingen – heller ikke dig, der normalt spiser kød!
Se også: Skønne vegetariske opskrifter