Kylling i fad med fetakartofler
15. marts 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En virkelig nem hverdagsret, hvor maden passer sig selv i ovnen. Så kan du stille havestolene frem imens, hvis det er vejr til at spise ude.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Rør olivenolie sammen med oregano, salt og peber, og vend kartoflerne heri.
Fordel kartoflerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Læg kyllingefileterne i et andet smurt ovnfast fad.
Pil rødløg, og skær dem i både. Skyl tomaterne, men lad dem gerne blive på stilken. Fordel rødløg, tomater, oliven og oregano i fadet. Pres saft og riv skal af citronen. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med citronskal, salt og peber.
Sæt kyllingefadet ind i ovnen til kartoflerne, og steg i ca. 20 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt. Pynt med plukket brøndkarse.
Smuldr fetaen ud over de ovnstegte kartofler. Riv skal af citronen, og drys det over. Servér kartoflerne direkte fra fadet sammen med kylling og grøntsager fra det andet fad.
Tip!
Oregano har en kraftig smag, så tilsæt det gerne tidligt i tilberedningsprocessen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk