Kylling i cola med hvidløg og ingefær
21. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kylling i cola er en lækker middagsret, som hele familien vil elske. Sukkeret i colaen karamelliserer kyllingeskindet og sørger for et sprødt bid.
Bemærk
Marinering: 1 time. Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i et ovnfad eller i en lille bradepande. Tjek, om der ligger en pose med indmad i kyllingen – så skal den fjernes.
Bland cola, tomatpuré, brun farin, soja og sambal oelek i en skål. Pil og hak hvidløg. Skræl ingefærstykket, og hak det fint. Rør hvidløg og ingefær i marinaden.
Smør kyllingen ind i colamarinaden (gem lidt af marinaden til senere). Lad kyllingen trække i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200° (180° varmluft),og lad den blive varm. Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time. Kig til den undervejs, og pensl den med det sidste af marinaden.
Læg et stykke alufolie over kyllingen, hvis overfladen bliver for mørk. Kyllingen er gennemstegt, når lårene er nemme at løsne, og når kødsaften er klar og gennemsigtig (ikke rød).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk