Kylling i citronsauce

30. august 2019 af .

Foto: Line Falck

Knasende sprød pandestegt kylling med karamelliserede citronskiver og smørsauce. Det er, hvad der er på menuen, hvis du laver denne opskrift.

Ingredienser

Sådan gør du

Bank kyllingebrystfileterne ud: Læg hver filet mellem 2 stykker plastfilm, og bank med en kagerulle, så de får samme tykkelse over det hele.
Pisk æg, mælk, flagesalt og peber sammen i en skål. Hæld melet i en anden skål. Bland og varm de 2 slags olie op i en pande, til overfladen skælver.
Vend kyllingebrystfileterne i æggeblandingen, og lad den overskydende æggemasse dryppe af, før du vender kødet i melet.
Steg kyllingebrystfileterne gyldne på panden i ca. 4 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skær citronen i tynde skiver. Hæld den overskydende olie i panden fra, og kassér den. Tør panden af, og smelt smørret.
Steg citronskiverne gyldne og med karamelliserede kanter i ca. 3 minutter. Læg dem til side.
Pres saften af citronen. Tør panden af, og kog hvidvin og citronsaft op. Lad blandingen koge ind til en sirupsagtig konsistens i 3-4 minutter. Hæld fonden ved, og lad saucen koge ind i ca. 5 minutter.
Kom smørret i, og smag til med citronsaft, salt og peber. Læg kødet tilbage i panden, og lad det simre i 3-5 minutter. Pynt retten med hakket persille og de stegte citronskiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar