Kylling i citronsauce
30. august 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Knasende sprød pandestegt kylling med karamelliserede citronskiver og smørsauce. Det er, hvad der er på menuen, hvis du laver denne opskrift.
Ingredienser
Sådan gør du
Bank kyllingebrystfileterne ud: Læg hver filet mellem 2 stykker plastfilm, og bank med en kagerulle, så de får samme tykkelse over det hele.
Pisk æg, mælk, flagesalt og peber sammen i en skål. Hæld melet i en anden skål. Bland og varm de 2 slags olie op i en pande, til overfladen skælver.
Vend kyllingebrystfileterne i æggeblandingen, og lad den overskydende æggemasse dryppe af, før du vender kødet i melet.
Steg kyllingebrystfileterne gyldne på panden i ca. 4 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skær citronen i tynde skiver. Hæld den overskydende olie i panden fra, og kassér den. Tør panden af, og smelt smørret.
Steg citronskiverne gyldne og med karamelliserede kanter i ca. 3 minutter. Læg dem til side.
Pres saften af citronen. Tør panden af, og kog hvidvin og citronsaft op. Lad blandingen koge ind til en sirupsagtig konsistens i 3-4 minutter. Hæld fonden ved, og lad saucen koge ind i ca. 5 minutter.
Kom smørret i, og smag til med citronsaft, salt og peber. Læg kødet tilbage i panden, og lad det simre i 3-5 minutter. Pynt retten med hakket persille og de stegte citronskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk