Kylling Cordon Bleu på panden
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Cordon Bleu er en skøn klassiker, og i denne lækre version bliver osten fyldt i kyllingebrystfileterne, imens skinken vikles on kyllingen. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og hold dem varme.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Opvarm en stor gryde med olie, og steg løgene ved middel varme i 4-5 minutter.
Skær savojkål i meget tykke skiver, og steg dem sammen med løgene, til kålen begynder at falde lidt sammen. Tilsæt det meste af vandet, og lad kålen småkoge med ikke helt dækkende låg i ca. 20 minutter, til kål og løg er møre. Tilsæt evt. mere vand løbende, hvis kålen koger tør. Smag til med salt og peber.
Skær en lang lomme ind i siden på hver kyllingefilet. Læg 1 tyk skive manchego og 2-3 salvieblade ind i hver lomme. Rul derefter 1 skive serranoskinke omkring hver kyllingefilet.
Opvarm en pande med olivenolie, og steg de fyldte kyllingefileter i ca. 8 minutter på hver side, til de er akkurat gennemstegte, og osten er let smeltet.
Server kylling Gordon Bleu med sauteret savojkål og kogte kartofler.
Tip!
Manchego er en hård spansk fåreost. Vælg endelig en ægte manchego af fåremælk, som er lagret mere end et år – det, den koster ekstra, lønner sig i smag! I stedet for manchego kan du bruge gruyere, Primadonna eller Vesterhavsost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på Cordon Bleu!
Powered by Froala Editor