Kylling adobo med avocado-salsa

18. juli 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Adobo er en klassisk filippinsk kyllingeret, hvor kødet marineres i eddike, soja og sukker. Har du tid, så lad gerne kyllingen marinere natten over, så bliver kødet endnu mere mørt og smagfuldt.

Bemærk
Trækketid, kylling: Mindst 2 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og pres hvidløg. Rør alle ingredienserne sammen, så sukkeret opløses.
Læg kyllingelårene i et fad, og hæld marinaden over – lad kødet marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.
Tag kyllingelårene op af marinaden (gem marinaden),og brun dem i olie i en pande med høje kanter. Hæld vand over, og lad retten simre i 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Halvér papajaen, og fjern kernerne med en ske. Skær papajakødet ud i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber. Servér salsaen til kylling og ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar