Kvæfjordskage
9. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kagen kaldes også kvæfjordkake eller Verdens bedste, og den blev på et tidspunkt kåret til Norges nationalkage. Den minder om bedstefars skæg, men toppes med den lækreste romcreme, som spiller perfekt sammen med kagens saftige bund og knasende, søde marengs.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, ca. 30x40 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
Opdel æggene i blommer og hvider. Stil hviderne til side til marengsmassen, og pisk æggeblommer i smørmassen. Bland hvedemel og bagepulver, og si det i æggemassen sammen med mælk.
Læg et stykke bagepapir på ovnens store bradepande, og strø flormelis ud i en stor firkant. Brug en dejskraber, og fordel kagemassen ud på bagepapiret.
Pisk æggehviderne, til der begynder at dannes små toppe. Pisk sukker i lidt efter lidt, indtil marengsmassen er helt stiv.
Fordel marengsmassen over den ubagte kagebund, drys mandelflager over, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl kagen helt, og halvér den på midten.
Pisk æggeblommer med sukker, majsstivelse og mælk, og giv det et opkog i en gryde under omrøring. Tag cremen fra varmen, når den begynder at tykne, og smag til med rom.
Pisk fløden til en let skum, og vend den med romcremen. Læg den ene halvdel af kagebunden på et fad med marengssiden nedad. Smør romcreme på. Læg den anden halvdel over, og servér kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk