Kung Pao-Chicken

26. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Kylling Kung Pao er en krydret klassiker i det kinesiske køkken. Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste, for fremgangsmåden er simpel, og resultatet fuld af smag.

Bemærk
Kyllingen skal marinere i mindst 20 minutter, men må meget gerne ligge i marinaden et par timer, hvis du har tid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær kylling i mundrette stykker.
Bland sojasauce, riseddike og majsstivelse, og vend kyllingen heri. Lad det trække i mindst 20 minutter, men gerne et par timer.
Skær peberfrugter i bjælker, og del broccoli i mindre buketter. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag det i 15-20 minutter, til de bliver lidt brune.
Steg kylling i olivenolie i en wok eller en pande med høje kanter, til den er gennemstegt. Tag den fra panden.
Hak hvidløg og chili fint. Riv ingefær samt den gule skal fra citronen. Steg chili, hvidløg, ingefær og citronskal ved høj varme et par minutter. Tilsæt forårsløg skåret i skrå skiver og kylling.
Hæld sojasauce, eddike, olie, vand, majsstivelse, sukker og hoisinsauce på panden. Vend retten med de ovnbagte grøntsager.
Tilbered ris efter pakkens anvisning, og servér kyllingeretten med grofthakkede peanuts på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar