Kulmulefrikadeller med grøn kartoffelmos
9. februar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Der er fuld smæk på krydderurterne i de her hjemmelavede fiskefrikadeller. Spis dem kolde eller varme, f.eks. med en rustik mos med kartofler og broccoli.
Ingredienser
Sådan gør du
Mos fisken med en gaffel. Rør den med æg, salt, peber, hakket dild og persille. Justér konsistensen med mælk og havregryn.
Form farsen til frikadeller, og steg dem på alle siderne i en blanding af smør og olie, til de er gyldne og gennemstegte.
Skær kartofler i grove tern, og kog dem møre i usaltet vand. Del broccoli i buketter, og snit porren i ringe. Lad begge dele koge med de sidste 8 minutter.
Gem lidt af kogevandet, og mos kartofler, broccoli og porre med smør og mælk. Justér konsistensen med kogevandet, og smag til med salt og peber.
Servér fiskefrikadellerne med kartoffelmos, ristet rugbrød og citronbåde.
Tip!
Kulmule kan erstattes med f.eks. kuller, mørksej eller torsk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk