Krydret varm chokolade

8. december 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Varm chokolade proppet med julesmag. Er der børn med til julehyggen, kan du droppe rommen og evt. give dem et ekstra skvæt mælk i koppen, da chokoladen er meget kraftig.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl appelsinen, og undgå den hvide hinde. Læg skrællen i en gryde sammen med mælk, knækket kanelstang og nelliker, og lad det småkoge i 5-8 minutter. Hold øje med, at mælken ikke brænder fast, og at den ikke koger over. Kassér krydderierne.
Pisk lidt kogende mælk med kakaopulver og brun farin i en skål. Hæld massen tilbage i gryden, og tilsæt hakket chokolade. Lad chokoladen smelte. Smag til med farin og evt. mere kakao. Tag gryden af varmen.
Rør evt. lidt rom i chokoladen (3-4 cl pr. person),og smag til igen.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål.
Servér varm, krydret chokolade i store kopper eller glas med flødeskum og et drys kakao. Nyd straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar