Krydret varm chokolade
8. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Varm chokolade proppet med julesmag. Er der børn med til julehyggen, kan du droppe rommen og evt. give dem et ekstra skvæt mælk i koppen, da chokoladen er meget kraftig.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl appelsinen, og undgå den hvide hinde. Læg skrællen i en gryde sammen med mælk, knækket kanelstang og nelliker, og lad det småkoge i 5-8 minutter. Hold øje med, at mælken ikke brænder fast, og at den ikke koger over. Kassér krydderierne.
Pisk lidt kogende mælk med kakaopulver og brun farin i en skål. Hæld massen tilbage i gryden, og tilsæt hakket chokolade. Lad chokoladen smelte. Smag til med farin og evt. mere kakao. Tag gryden af varmen.
Rør evt. lidt rom i chokoladen (3-4 cl pr. person),og smag til igen.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål.
Servér varm, krydret chokolade i store kopper eller glas med flødeskum og et drys kakao. Nyd straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk