Krydret tomatsuppe med smørristede brødstænger

Du kender sikkert bedst den middelhavsinspirerede tomatsuppe med frisk basilikum og tørrede krydderier, men snyd ikke dig selv for denne version med grove grøntsager og varme, hele krydderier.

Krydret tomatsuppe med smørristede brødstænger
31-60 min.

(3)

20. november 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Krydret tomatsuppe

løg
1
gulerødder
2
knoldselleri
150 g
koncentreret tomatpuré
2 spsk.
hakkede tomater
2 dåser
grøntsagsbouillon
2 dl
sukker
1 tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
stjerneanis
1
kanelstænger
1
hele nelliker
4
laurbærblade
2
salt og peber
kruspersille
1 håndfulde

Smørristede brødstænger

groft brød
4 skiver
smør til stegning
2 spsk.
salt

Sådan gør du

Krydret tomatsuppe

Pil og hak løg. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i små tern.
Smelt smør i en gryde, og steg løg, gulerødder og selleri i 2 minutter. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, og rør rundt.
Tilsæt sukker, spidskommen, stjerneanis, kanelstang, nelliker og laurbærblade, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i 25 minutter.
Kassér de hele krydderier, og smag suppen til med salt og peber.

Smørristede brødstænger

Skær brødskiverne i bjælker, og rist dem gyldne i smør på en pande. Krydr let med salt.

Servering

Anret suppen i skåle, top med hakket persille, og servér med de sprøde brødstænger.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'