Krydret tomatsuppe med smørristede brødstænger
Du kender sikkert bedst den middelhavsinspirerede tomatsuppe med frisk basilikum og tørrede krydderier, men snyd ikke dig selv for denne version med grove grøntsager og varme, hele krydderier.

31-60 min.
(3)
20. november 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
Krydret tomatsuppe
- løg
- 1
- gulerødder
- 2
- knoldselleri
- 150 g
- koncentreret tomatpuré
- 2 spsk.
- hakkede tomater
- 2 dåser
- grøntsagsbouillon
- 2 dl
- sukker
- 1 tsk.
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- stjerneanis
- 1
- kanelstænger
- 1
- hele nelliker
- 4
- laurbærblade
- 2
- salt og peber
- kruspersille
- 1 håndfulde
Smørristede brødstænger
- groft brød
- 4 skiver
- smør til stegning
- 2 spsk.
- salt
Sådan gør du
Krydret tomatsuppe
Pil og hak løg. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i små tern.
Smelt smør i en gryde, og steg løg, gulerødder og selleri i 2 minutter. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, og rør rundt.
Tilsæt sukker, spidskommen, stjerneanis, kanelstang, nelliker og laurbærblade, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i 25 minutter.
Kassér de hele krydderier, og smag suppen til med salt og peber.
Smørristede brødstænger
Skær brødskiverne i bjælker, og rist dem gyldne i smør på en pande. Krydr let med salt.
Servering
Anret suppen i skåle, top med hakket persille, og servér med de sprøde brødstænger.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner