Krydret tomatsuppe med grahamsvafler og skinkeost

Vafler til hovedret? Jeps! I en grov udgave med grahamsmel og begrænsede mængder smør er det nærmest som at spise brød.

Krydret tomatsuppe med grahamsvafler og skinkeost
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
porrer
1
olivenolie til stegning
1 spsk.
koncentreret tomatpuré
70 g
hakkede tomater
3 dåser
hvidløg
3 fed
stjerneanis
2
laurbærblade
2
hele kardemommekapsler
2
hele nelliker
3
bredbladet persille
½ bundter
salt
peber

Grahamsvafler

smør
50 g
grahamsmel
100 g
hvedemel
50 g
salt
½ tsk.
bagepulver
1 tsk.
mælk
2½ dl
æg
2
smør til stegning
1 spsk.

Skinkeost

røget skinke
100 g
rødløg
1
flødeost naturel
200 g

Sådan gør du

Rens porren, og skær den i tynde ringe. Steg den i olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Pil og hak hvidløg, og rør dem i gryden sammen med stjerneanis, laurbærblade, kardemomme og nelliker.
Lad suppen koge i 20 minutter. Tilsæt friskhakket persille, og krydr med salt og peber.

Grahamsvafler

Smelt 50 g smør. Rør de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend det smeltede smør i dejen. Varm vaffeljernet op, og kom lidt smør på.
Hæld knap 1 dl dej i vaffeljernet, og bag, til vaflen er gylden. Gentag, til al dejen er brugt. Hold evt. de færdigbagte vafler varme i ovnen imens.

Skinkeost

Skær skinken i små tern. Pil løget, og hak det fint. Rør skinke og løg med flødeost. Servér grahamsvafler med skinkeost som tilbehør til tomatsuppen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'