Krydret tomatsuppe med grahamsvafler og skinkeost
Vafler til hovedret? Jeps! I en grov udgave med grahamsmel og begrænsede mængder smør er det nærmest som at spise brød.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- porrer
- 1
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- koncentreret tomatpuré
- 70 g
- hakkede tomater
- 3 dåser
- hvidløg
- 3 fed
- stjerneanis
- 2
- laurbærblade
- 2
- hele kardemommekapsler
- 2
- hele nelliker
- 3
- bredbladet persille
- ½ bundter
- salt
- peber
Grahamsvafler
- smør
- 50 g
- grahamsmel
- 100 g
- hvedemel
- 50 g
- salt
- ½ tsk.
- bagepulver
- 1 tsk.
- mælk
- 2½ dl
- æg
- 2
- smør til stegning
- 1 spsk.
Skinkeost
- røget skinke
- 100 g
- rødløg
- 1
- flødeost naturel
- 200 g
Sådan gør du
Rens porren, og skær den i tynde ringe. Steg den i olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Pil og hak hvidløg, og rør dem i gryden sammen med stjerneanis, laurbærblade, kardemomme og nelliker.
Lad suppen koge i 20 minutter. Tilsæt friskhakket persille, og krydr med salt og peber.
Grahamsvafler
Smelt 50 g smør. Rør de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend det smeltede smør i dejen. Varm vaffeljernet op, og kom lidt smør på.
Hæld knap 1 dl dej i vaffeljernet, og bag, til vaflen er gylden. Gentag, til al dejen er brugt. Hold evt. de færdigbagte vafler varme i ovnen imens.
Skinkeost
Skær skinken i små tern. Pil løget, og hak det fint. Rør skinke og løg med flødeost. Servér grahamsvafler med skinkeost som tilbehør til tomatsuppen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!