Krydret tomatsuppe med grahamsvafler og skinkeost
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Line Falck
Vafler til hovedret? Jeps! I en grov udgave med grahamsmel og begrænsede mængder smør er det nærmest som at spise brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porren, og skær den i tynde ringe. Steg den i olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater. Pil og hak hvidløg, og rør dem i gryden sammen med stjerneanis, laurbærblade, kardemomme og nelliker.
Lad suppen koge i 20 minutter. Tilsæt friskhakket persille, og krydr med salt og peber.
Smelt 50 g smør. Rør de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend det smeltede smør i dejen. Varm vaffeljernet op, og kom lidt smør på.
Hæld knap 1 dl dej i vaffeljernet, og bag, til vaflen er gylden. Gentag, til al dejen er brugt. Hold evt. de færdigbagte vafler varme i ovnen imens.
Skær skinken i små tern. Pil løget, og hak det fint. Rør skinke og løg med flødeost. Servér grahamsvafler med skinkeost som tilbehør til tomatsuppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!