Krydret rispilaf med kylling og fennikel

Rispilaf er kogt ris tilsat en masse friske grøntsager, tørrede frugter eller krydderurter. Denne version er med koriander, gurkemeje, mandler og persille. Servér med saftig kylling til.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl risene i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg helt fint. Rens fennikel, og snit den fint, evt. på et mandolinjern.
Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt fennikel, og steg videre i 4-5 minutter. Krydr med koriander og gurkemeje, og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det dufter.
Tilsæt ris, og steg i 3 minutter, til risene bliver klare. Hæld bouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, skru ned for varmen, og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet.
Tag gryden fra varmen, og løsn risene med en gaffel. Dæk gryden med et foldet rent viskestykke, og lad risene trække i 10 minutter.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Tag dem fra panden. Skyl og tør panden.
Rist mandlerne på den tørre pande. Lad dem køle af, og hak dem groft. Skyl og nip persillen.
Servér kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
6. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar