Krydret oksekødssuppe med kartofler
29. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Selv om det er en simreret, behøver den ikke at stå og boble i timevis. Efter blot 15 minutter over blusset venter der en smagfuld suppe med masser af saft og kraft.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg, rødløg og hvidløg fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern.
Steg alle løgene ved middel varme i smør i en stor gryde, til de er klare i farven. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt. Tilsæt paprika, spidskommen, oregano og tomatpuré, og steg i 1 minut.
Hæld oksebouillon og hakkede tomater i gryden, og bring suppen i kog. Tilsæt kartoffeltern, skru ned for varmen, og lad suppen småkoge under låg i 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Smag suppen til med sukker, salt, peber og evt. chilisauce.
Anret suppen i skåle, og servér med cremefraiche, friskhakket oregano og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk