Krydret millionbøf med rodfrugter
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Millionbøf er en sand klassiker, og her får du den i en krydret udgave med rodfrugter til.
Bemærk
Antal personer: 4 (nok til 2 dage).
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet i olie i en stor gryde. Pil løg, og riv dem groft. Svits løgene med kødet ved høj varme i et par minutter.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker. Rens peberfrugterne, og skær dem i tern. Svits rodfugter og peberfrugter med kødet i 4-5 minutter, til de dufter.
Tilsæt presset hvidløg, tomatpuré, kanel, laurbærblade, stjerneanis, spidskommen og den hele chili.
Rør majsstivelsen ud i vandet, og rør det i saucen. Tilsæt bouillon.
Kog saucen op under omrøring, og lad den simre i 15 minutter. Rør ofte i gryden. Smag til med salt. Tag chilien op undervejs, hvis saucen bliver for stærk.
Tag halvdelen af retten fra til en anden dag, og servér resten med et drys hakket persille og det valgte tilbehør.
Tip!
Første dag kan du servere retten med kartoffelmos, og dagen efter kan tilbehøret være ris, pasta, bulgur eller quinoa.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på millionbøf med kartoffelmos
Powered by Froala Editor