Krydret lammekrone med bagt kål

27. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Her får du saftigt lammekød krydret med fennikelfrø, spidskommen og oregano og serveret med tre af vinterens bedste kålsorter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rids skindet på lammekødet med en skarp kniv. Skyl og hak oregano, og knus hvidløgsfeddene. Kom hakket oregano, knust hvidløg, spidskommen, fennikelfrø, salt, brun farin, eddike, peber og olivenolie i en pose. Læg kødet i posen, luk og ryst godt, så blandingen fordeles over kødet. Lad det trække mindst 1 time i køleskabet, men gerne helt til næste dag.
Tænd ovnen på 200°. Tag lammekødet ud af posen, og brun det på en pande ved god varme. Steg det færdigt i ovnen i ca. 20 min. Placer gerne et stegetermometer i midten af kødstykket, og tag kødet ud, når temperaturen er 60°C. Lad kødet hvile, mens grøntsagerne tilberedes.
Tænd ovnen på 225°. Skyl rosenkålene, pil de grimme blade af, og halvér. Skyl kålbladene fra palme- og grønkål, og skær stokken på bladene til.<br /> Kom rosen-, palme- og grønkål i en pose med spidskommen, fennikelfrø, salt, peber, sirup og olivenolie. Ryst godt.
Fordel først rosenkål på en bradepande, og bag dem i ovnen i 8 minutter. Læg derefter palmekål og grønkål ved, og bag i endnu 3-4 minutter, til rosenkålene er gyldne og sprøde, men ikke brændte.
Hak de saltede mandler. Skær kødet i gavmilde skiver, og servér med bagt kål drysset med hakkede mandler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar