Krydret lammekølle med couscoussalat og hummus

Hvis der skulle blive rester af denne formidable ret, bliver der rift om dem ved frokostbordet dagen efter, for lammekøllen smager mindst lige så godt, når den er kold.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun lammekøllen grundigt på en pande, så den får stegeskorpe på alle sider. Smør den ind i granatæblesirup, baharat og fintpresset hvidløg, drys med salt, og lad lammekøllen trække i marinaden i 1 time.
Forvarm ovnen til 180°, og steg lammekøllen i ovnen i 60-75 minutter, til kernetemperaturen er 58°-60°. Tag lammekøllen ud af ovnen, og lad den trække i 20 minutter, før du skærer den ud.
Dræn kikærterne, og blend dem sammen med pillet hvidløg, olie, spidskommen og tahin. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hæld couscous i en skål sammen med olie, salt og korianderfrø. Hæld kogende vand over, og dæk skålen til med husholdningsfilm eller et tætsluttende låg. Lad det trække i 10 minutter.
Blanchér ærterne i kogende letsaltet vand. Pil løget, og hak det fint. Skyl koriander, og hak den fint.
Rør couscoussen sammen med ærter, løg, koriander og pinjekerner.
Servér lammekøllen med couscoussalat, hummus, fladbrød og masser af frisk koriander.

Tip!

Baharat er en skøn krydderiblanding, som kan købes hos tyrkiske grønthandlere, hvor det også nogle gange kaldes 7 spice.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
9. august 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar